Over mij

Onderwater Fietsen

Toen ik, Ronald Onderwater, in 1996 als afgestudeerd klassiek homeopaat in Amsterdam ging wonen, verbaasde ik me over de hoeveelheid afgedankte fietsonderdelen bij het vuil. Ik knutselde daar mijn eerste stadsfiets van.

Later bouwde ik zo ook een transportfiets na die ik in een winkel had gezien, maar te duur vond om te kopen. Al snel wilden steeds meer mensen zo’n fiets en was mijn eigen bedrijf een feit. Ik ontwikkelde ook andere modellen, waarvan de meest bekende de Onderwaterfiets is, de familietandem.

Ondertussen laat ik de fietsen door twee Nederlandse fabrikanten bouwen en worden ze zelfs tot in Australië verkocht. Zelf hou ik me vooral weer bezig met wat ik het allerleukste vind: het bedenken van nieuwe modellen.
Wat ik nog steeds bijzonder vind, is dat ik regelmatig te horen krijg hoeveel plezier mensen hebben (gehad) op de Onderwaterfiets. Ook zorgen mijn tandems nog altijd voor een lach op het gezicht van toeschouwers. Ik hoop dat ze dat positieve effect nog lang zullen hebben.